Home > Facturatie Software > Plugins > Exporteren

WiverSoft: Exporteren naar UBL bestanden

Met deze module kunnen de verkoopfacturen en creditnota’s van een gekozen periode geëxporteerd worden naar UBL-bestanden die ingelezen kunnen worden in een boekhoudprogramma (als dat het importeren van dergelijke bestanden ondersteunt).

De gegevens van de facturatie dienen na de aanmaak nog ingegeven te worden in de boekhouding. Veelal gebeurt dit periodiek, vlak voor de BTW-aangifte (maandelijks of per kwartaal). Veel boekhouders nemen daarbij alle gegevens nog manueel over. Het inboeken is dan een tijdrovende en daardoor dure aangelegenheid.

Door in WiverSoft verkoopfacturen en creditnota’s te exporteren naar UBL-bestanden en deze te importeren in het boekhoudprogramma, kan de hoeveelheid werk bij het inboeken aanzienlijk ingekort worden.

De werking is als volgt:

  • Na de installatie van de module is een nieuw menu-item beschikbaar: "Verkoop - Exporteren naar UBL".
  • Via het submenu “Instellingen” dienen eenmalig enkele parameters ingegeven te worden (zoals uw bedrijfsgegevens, de map waar de UBL-bestanden bewaard worden, de keuze of er ook PDF-bestanden aangemaakt dienen te worden, …).
  • Via “Gegevens exporteren” kunnen de verkoopfacturen en creditnota’s van een bepaalde periode weergegeven worden in een lijst, en dan geëxporteerd worden naar UBL-bestanden (en tegelijk ook PDF-bestanden indien er in de instellingen voor gekozen is).
  • De lijst kan geprint worden en er kan een PDF van gemaakt worden. Deze is een handig hulpmiddel voor de boekhouder bij het inlezen van de UBL-bestanden in het boekhoudprogramma, ter controle of wel alle facturen en creditnota's correct ingelezen werden.
  • De UBL-bestanden dienen dan nog bezorgd te worden aan de boekhouder. Hoe dat dient te gebeuren, is afhankelijk van het boekhoudprogramma en/of het platform waarmee de boekhouder werkt (opsturen via e-mail aan een "digitale brievenbus" of rechtstreeks aan de boekhouder, uploaden naar een platform zoals Clearfacts, …).

De prijs van deze module bedraagt 99 Euro excl. btw.

Copyright 2004 - 2022 WiverSoft ®
WiverSoft is een geregistreerd handelsmerk
Blauwe Kei 3B - 2380 Ravels - België
info@wiversoft.be - BTW: BE-0759.665.594
Privacy verklaring